pátek 18. září 2015

18. 9. Falkirk Wheel



Dnešní ráno ukázalo, že jsme skutečně ve Skotsku. Pršelo! Ale jen na malou chvíli, zrovna když jsme jeli do školy. Tam byly děti naposledy, dokončily miniprojekty, ve kterých představovaly Prahu, Edinburgh, srovnávaly Skotsko a Českou republiku či vytvářely děkovná přání rodinám. Lektoři jejich práci ocenili a celou výuku zakončili předáním certifikátů.  



My všichni


Odpoledne jsme si zajeli prohlédnout další nové místo, tentokráte jiného zaměření než doposud.  Viděli jsme a hlavně zažili na vlastní kůži jediný rotační lodní výtah na světě – Falkirk Wheel. Touto unikátní technickou památkou jsme se dostali do výšky přes 20 metrů a okusili tak spojení dvou vodních kanálů, které propojují města Edinburgh a Glasgow. To vše se slunečními paprsky v zádech, prostě nádhera.  

Falkirk Wheel v celé své kráse

 Pohled zepředu

Kdo si hraje, nezlobí 




Fyzikální zákony v praxi

Na zpáteční cestě jsme si udělali ještě jednu zastávku v centru Edinburghu. Někteří nasávali atmosféru města, jiní nakupovali. Poté se děti navrátily do hostitelských rodin, aby se sbalily a strávily zde poslední večer. Také my se jdeme balit, takže přejeme dobrou noc, třeba se nám bude zdát o Harrym Potterovi.     

Žádné komentáře:

Okomentovat