čtvrtek 10. září 2015

Program  zájezdu do Skotska 

Sobota 12.9.
V 20:00 přistavení autobusu k ZŠ Hanspaulka a MŠ Kohoutek, Sušická 29, Praha 6.

Neděle 13.9.
Brzy ráno příjezd do Amsterdamu, pěší prohlídka města - Oude Kerk, Nieuw Markt, kolem kanálu Singel, Begijnhof, Westerkerk, třída Damrak, staré centrum - nám. Dam s Královským palácem. Odpoledne přesun k trajektu, večerní přejezd trajektem do Newcastlu (ubytování ve 4lůžkových kajutách, bez stravy, odjezd v cca 17.hodin).

Pondělí 14.9.
dopoledne (v cca 9 hodin) příjezd do Newcastle, krátká zastávka u Angel of the North, poté přejezd k pevnosti Housesteads Roman Fort (4 GBP), prohlídka bývalé římské pevnosti, kudy prochází Hadriánův val. Odpoledne přejezd do Jedburghu, prohlídka místního opatství (při rezervaci školou vstup zdarma). Poté odjezd do Edinburghu, setkání s hostitelskými rodinami, večeře.

Úterý 15.9.
snídaně, dopoledne výuka, odpoledne prohlídka centra Edinburghu – procházka historickým jádrem města, návštěva Edinburgh Castle (při rezervaci školou vstup zdarma)  – historického hradu z 11. st., sídla skotských králů, prohlídka korunovačních klenotů a Stone of Destiny. Procházka po Royal Mile – St Giles Kirk, Parlament, Palace of Holyrood, možnost výšlapu na Artušovo křeslo, odkud jsou pěkné pohledy na město, návrat do rodin, večeře.

Středa 16.9.
snídaně, celodenní výlet do skotské vysočiny Highlands, kolem poledne příjezd do Fort Augustus, plavba lodičkou po jezeře Loch Ness (6,50 GBP), poté přejezd do údajně nejhezčího skotskýho údolí Glen Coe, za hezkého počasí možnost pohledu na Ben Nevis. Návrat do rodin, večeře.

Čtvrtek 17.9.
snídaně, dopoledne výuka, odpoledne výstup k Wallace Monumentu s rozhlednou (4,30 GBP) s výhledem na historické město, přejezd do Stirlingu, návštěva Stirling Castle (při rezervaci školou vstup zdarma), kde trávila své dětství skotská královna Marie. Návrat do rodin, večeře.

Pátek 18.9.
snídaně, dopoledne výuka, odpoledne výlet na Falkirk Wheel (4,5 GBP) – projížďka lodičkou originálním rotačním lodním výtahem mezi Forth & Clyde a Union Canal. Dle času návrat do centra Edinburghu, možnost osobního volna na Princess Street. Návrat do rodin, večeře.

Sobota 19.9.
dopoledne návštěva Alnwick Castle (8,50 GBP), hradu, kde se natáčel Harry Potter a zahrad, které vytvořil známý zahradní architekt Capability Brown.

Odjezd do Newcastlu, plavba trajektem do Amsterdamu.

Neděle 20.9.
Příjezd okolo 22:00 na stejné místo, jako při odjezdu.


Berte, prosím, tyto časy jako orientační, vždy záleží na aktuální dopravní situaci. Průvodce ve spolupráci s řidiči časy příjezdů upřesní během zpáteční cesty v dostatečném předstihu, aby děti mohly informovat rodiče.

Žádné komentáře:

Okomentovat